MediaWatch

Tele1 går i luften

I første omgang vil Tele1 købe sig ind på Tele Danmarks mobilnet, og dermed bliver de kun service-udbyder af mobiltelefoni. Ifølge det svenske teleselskab er det den hurtigste måde at komme i gang på, skriver Børsen, men selskabet går med det samme i gang med at opbygge sit eget mobil-net.

Tele1 er i øjeblikket i gang med at undersøge mulighederne for at byde på et af de nye mobillicenser, oplyser divisionschef i Danmark, Alexander Høgh, men der lægges ikke skjul på at det endegyldige mål er at blive i stand til at udbyde den nye UMTS-telefoni i Danmark, og det kan enten nås ved selv at byde på en licens eller ved at indgå i et konsortium, som gør det.

Tele1, der kom til Danmark i 1998, er netop blevet introduceret på den svenske Stockholm-børs og den amerikanske Nasdaq-børs. Introduktionen i Stockholm var den næststørste børsintroduktion nogensinde, og selskabet skønnes i dag at have en værdi på omkring 25 milliarder svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs