MediaWatch

Tele1 går i luften

I første omgang vil Tele1 købe sig ind på Tele Danmarks mobilnet, og dermed bliver de kun service-udbyder af mobiltelefoni. Ifølge det svenske teleselskab er det den hurtigste måde at komme i gang på, skriver Børsen, men selskabet går med det samme i gang med at opbygge sit eget mobil-net.

Tele1 er i øjeblikket i gang med at undersøge mulighederne for at byde på et af de nye mobillicenser, oplyser divisionschef i Danmark, Alexander Høgh, men der lægges ikke skjul på at det endegyldige mål er at blive i stand til at udbyde den nye UMTS-telefoni i Danmark, og det kan enten nås ved selv at byde på en licens eller ved at indgå i et konsortium, som gør det.

Tele1, der kom til Danmark i 1998, er netop blevet introduceret på den svenske Stockholm-børs og den amerikanske Nasdaq-børs. Introduktionen i Stockholm var den næststørste børsintroduktion nogensinde, og selskabet skønnes i dag at have en værdi på omkring 25 milliarder svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs