MediaWatch

Mobilix først med GPRS

Hastigheden på det nuværende mobile Internet er på 9,6 Kbit per sekund, og det er relativt langsomt i forhold til et almindeligt Internet-modem der kan overføre 56,6 Kbit per sekund. Derfor kappes netværksudbyderne i denne tid om at komme først med en hurtigere og billigere mobil datatransmission. Det første skridt på vejen bliver GPRS (General Packet Radio Service), som kan øge hastigheden til mere end 100 Kbit per sekund. Hastigheden kommer dog nok kun til at ligge mellem 56,6 eller 28,8 Kbit per sekund, alt efter belastningen på netværket, skriver Berlingske Tidende.

For at kunne anvende det nye GPRS-system skal netværket opgraderes og forbrugerne skal have nye mobil-telefoner. Mobilix lover at have deres udgave af et GPRS-netværk klar allerede til maj, mens Tele Danmark og Sonofon nok først bliver klar i slutningen af året, og Telia først til næste år.

Der kommer nok alligevel til at gå lidt længere tid, inden de almindelige forbrugere kan drage nytte af systemet. Mobiltelefonerne er nemlig også forsinket. Siemens regner med at lancere GPRS-mobiltelefoner i oktober-november, hvor prisen på en mobiltelefon i business-klassen bliver på 4.000-5.000 kroner. De øvrige, Ericsson, Nokia og Motorola, regner med at have deres udgaver klar i slutningen af året eller starten af næste år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs