MediaWatch

Ikke behov for danske krypterings-programmer

Det er IT-sikkerhedsrådets anbefaling til forskningsminister Birte Weiss. Ifølge rådet findes der nemlig mange udenlandsk producerede krypteringsprogrammer, som udmærket kan opfylde behovet.

Specielt findes der mange amerikanske krypteringsprogrammer, og USA er i færd med at lempe de tidligere meget stærke regler for eksport af krypteringsprogrammer, og dermed vil der komme mange af dem til Danmark. Rådet vurderer af krypteringsprogrammer vil være præinstalleret i fabriksnye computere i fremtiden.

I stedet opfordrer rådet til at der kommer gang i udviklingen af en veludbygget infrastruktur til kryptering af oplysninger mellem offentlige myndigheder og borgerne, og det man gøres ved at det offentlige begynder at bruge kryptering i den elektroniske selvbetjening.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs