MediaWatch

Ikke behov for danske krypterings-programmer

Det er IT-sikkerhedsrådets anbefaling til forskningsminister Birte Weiss. Ifølge rådet findes der nemlig mange udenlandsk producerede krypteringsprogrammer, som udmærket kan opfylde behovet.

Specielt findes der mange amerikanske krypteringsprogrammer, og USA er i færd med at lempe de tidligere meget stærke regler for eksport af krypteringsprogrammer, og dermed vil der komme mange af dem til Danmark. Rådet vurderer af krypteringsprogrammer vil være præinstalleret i fabriksnye computere i fremtiden.

I stedet opfordrer rådet til at der kommer gang i udviklingen af en veludbygget infrastruktur til kryptering af oplysninger mellem offentlige myndigheder og borgerne, og det man gøres ved at det offentlige begynder at bruge kryptering i den elektroniske selvbetjening.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs