MediaWatch

Ny telelov skal give lavere telepriser

Forskningsministeren fremlagde i går sit bud på en ny telelov overfor Folketinget. Af den fremgår det ministeren ønsker at tvinge det tidligere statsmonopol til at sænke priserne overfor sine konkurrenter. Ifølge Birte Weiss er hovedformålet, at Danmark får nogle af de laveste minutpriser i verden, skriver Berlingske Tidende. Og det skulle gerne også komme til at betyde lave takster for Internet-forbindelser.

Det er først om fremmest samtrafikpriserne mellem de nye teleselskaber og Tele Danmark, som ministeren er ude efter at få sænket. Ifølge lovforslaget vil Tele Danmark ikke kunne kræve en større betaling for de nye selskabers brug af Tele Danmarks net end gennemsnitsprisen i de tre billigste lande i verden, eller det billigste land, som Danmark normalt sammenligner sig med.

Forskningsministeren har allerede sikret sig et bredt flertal for forslaget til den nye telelov, som forventes vedtaget inden sommerferien.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs