MediaWatch

Også private investorer kan retsforfølges

Hvis en privat investor køber eller sælger aktier over Internettet ud fra informationer som er fortrolige, så risikerer han at blive retsforfulgt, advarer Lars Schjødt fra bagmandspolitiet i Jyllands Posten.

Den slags økonomisk kriminalitet er på vej til at vinde frem i et sådan omfang, at bagmandspolitiet finder det ”alarmerende og bekymrende”. Bagmandspolitiet råder også private investorer om at være opmærksomme på oplysninger, som er plantet på Internettet med det eneste formål at manipulere med kursen.

I den forbindelse tænkes først og fremmest på de mange chatklubber, hvor der fremhæves et eksempel på, at den samme person har chattet med sig selv under dække af to forskellige navne om endnu ikke offentliggjorte oplysninger om en børsnoteret virksomhed.

Heldigvis er det legalt at benytte informationer fra langt de fleste chats på Internettet i sine beslutninger om at handle med aktier, og heldigvis er langt fra alle deltagere ude på at manipulere med handelen, men det er op til deltagerne om selv at trække grænsen mellem det legale og det ulovlige.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs