MediaWatch

Også private investorer kan retsforfølges

Hvis en privat investor køber eller sælger aktier over Internettet ud fra informationer som er fortrolige, så risikerer han at blive retsforfulgt, advarer Lars Schjødt fra bagmandspolitiet i Jyllands Posten.

Den slags økonomisk kriminalitet er på vej til at vinde frem i et sådan omfang, at bagmandspolitiet finder det ”alarmerende og bekymrende”. Bagmandspolitiet råder også private investorer om at være opmærksomme på oplysninger, som er plantet på Internettet med det eneste formål at manipulere med kursen.

I den forbindelse tænkes først og fremmest på de mange chatklubber, hvor der fremhæves et eksempel på, at den samme person har chattet med sig selv under dække af to forskellige navne om endnu ikke offentliggjorte oplysninger om en børsnoteret virksomhed.

Heldigvis er det legalt at benytte informationer fra langt de fleste chats på Internettet i sine beslutninger om at handle med aktier, og heldigvis er langt fra alle deltagere ude på at manipulere med handelen, men det er op til deltagerne om selv at trække grænsen mellem det legale og det ulovlige.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs