MediaWatch

Nissen ønsker hurtig afklaring af digital-TV

De ekstra midler til digital programudvikling og online-aktiviteter falder på et tørt sted, siger DR, der nu kan fortsætte sit udviklingsarbejde med fornyet styrke". Det siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen i en kommentar medieforliget.

"Oven på den beslutning, der allerede er taget om digitalisering af radiosendenettet (DAB), må der nu ske en hurtig afklaring om digitalisering af Tv-sendenettet (DVB) i forhold til satellit og kabel. Det er ikke et 'enten-eller'. Andre lande siger 'både-og'. Det bør vi også gøre i Danmark", siger Christian S. Nissen.

På radiosiden er det positivt, at DR nu kan byde ind på den fjerde FM-kanal. Men det er bestemt ikke givet, at den går til DR. Der skal stadig kæmpes for, at alle danske lyttere får en kvalitetskanal for især den klassiske musik. DR vil derfor lægge sig alvorligt i selen for at komme med et stærkt tilbud baseret på vores professionalisme og mangeårige erfaring med musikformidling og musikjournalistik. Den femte FM-kanal kan blive en ny, formidabel konkurrent både til P3 og P4. Især hvis dagbladene finder sammen med de store kommercielle lokalradioer", mener DRs generaldirektør.

"Økonomisk er der stort set tale om en fastholdelse af det nuværende niveau. Halvdelen af den samlede licensstigning er jo almindelig pris- og lønregulering. De resterende midler går til drift af de digitale sendenet, til nogle nye forpligtelser og videreførelse af samarbejdet med dansk film, hvor den hidtidige eengangsbevilling er bortfaldet, samt til en yderligere skævvridning af licensfordelingen mellem TV 2 og DR. TV 2 vil således gennem licensperioden få overført i alt 200 mio. kr. fra DRs hidtidige andel af licensen", siger Christian S. Nissen.

"De kommende år vil blive præget af en meget stærkt konkurrence - ikke mindst fra en stadig mere kommerciel og international styret medieverden. Derfor er det positivt, at der nu er kommet en mediepolitisk aftale. Det betyder nemlig, at de danske public service-stationer nu kender hovedvilkårene for de kommende års arbejde med fortsat at sikre danske lyttere og seere kvalitetsprogrammer præget af dansk kultur og identitet".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs