Nissen ønsker hurtig afklaring af digital-TV

MediaWatch

De ekstra midler til digital programudvikling og online-aktiviteter falder på et tørt sted, siger DR, der nu kan fortsætte sit udviklingsarbejde med fornyet styrke". Det siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen i en kommentar medieforliget.

"Oven på den beslutning, der allerede er taget om digitalisering af radiosendenettet (DAB), må der nu ske en hurtig afklaring om digitalisering af Tv-sendenettet (DVB) i forhold til satellit og kabel. Det er ikke et 'enten-eller'. Andre lande siger 'både-og'. Det bør vi også gøre i Danmark", siger Christian S. Nissen.

På radiosiden er det positivt, at DR nu kan byde ind på den fjerde FM-kanal. Men det er bestemt ikke givet, at den går til DR. Der skal stadig kæmpes for, at alle danske lyttere får en kvalitetskanal for især den klassiske musik. DR vil derfor lægge sig alvorligt i selen for at komme med et stærkt tilbud baseret på vores professionalisme og mangeårige erfaring med musikformidling og musikjournalistik. Den femte FM-kanal kan blive en ny, formidabel konkurrent både til P3 og P4. Især hvis dagbladene finder sammen med de store kommercielle lokalradioer", mener DRs generaldirektør.

"Økonomisk er der stort set tale om en fastholdelse af det nuværende niveau. Halvdelen af den samlede licensstigning er jo almindelig pris- og lønregulering. De resterende midler går til drift af de digitale sendenet, til nogle nye forpligtelser og videreførelse af samarbejdet med dansk film, hvor den hidtidige eengangsbevilling er bortfaldet, samt til en yderligere skævvridning af licensfordelingen mellem TV 2 og DR. TV 2 vil således gennem licensperioden få overført i alt 200 mio. kr. fra DRs hidtidige andel af licensen", siger Christian S. Nissen.

"De kommende år vil blive præget af en meget stærkt konkurrence - ikke mindst fra en stadig mere kommerciel og international styret medieverden. Derfor er det positivt, at der nu er kommet en mediepolitisk aftale. Det betyder nemlig, at de danske public service-stationer nu kender hovedvilkårene for de kommende års arbejde med fortsat at sikre danske lyttere og seere kvalitetsprogrammer præget af dansk kultur og identitet".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også