MediaWatch

DR og TV 2 bør fusionere

En fusion mellem public service stationerne vil betyde at de knappe licensmidler bliver centreret et sted, og det vil give stationerne en række gevinster i form af besparelser, stordriftsfordele og rationaliseringer, koordineret programindkøb osv., mener medieforsker Preben Sepstrup ifølge Børsen.

Ifølge Preben Sepstrup er det ved at være sidste udkald, hvis DR og TV 2 skal kunne klare sig, og det har jo netop vist sig, at selv ved den betydelige licensforhøjelse, som kulturministeren har fået gennemført, så er ingen af stationerne alligevel tilfredse. Desuden lægges der allerede op til et øget samarbejde mellem stationerne i Kulturministerens medieudspil.

Vigtigheden af en fusion, som kan give de danske public service stationer den fornødne konkurrencestyrke illustreres ved at fremtidens konkurrenter på det danske medie-marked bliver giganter som amerikanske Time Warner/AOL og tyske Bertelsmann.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs