MediaWatch

Politikere vil favorisere aviser

Efter at det i går stod klart, at der er et politisk flertal imod, at Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen uden videre får lov til at forære den fjerde ledige radiokanal til TV 2, undersøger hun nu, om der er mulighed for at favorisere aviserne, hvis radiokanalen udbydes til licitation.

Ifølge Kulturministeren er der stor interesse i Folketinget for at tilgodese den skrivende presse, og derfor har hun bedt Konkurrencestyrelsen om at undersøge muligheden herfor, i forbindelse med tildeling af den fjerde og femte radiostation, skriver Berlingske Tidende.

Elsebeth Gerner Nielsen afventer Konkurrencestyrelsens svar i dag, men en kontorchef fra styrelsen, Merete Rasmussen, har allerede udtalt overfor Berlingske Tidende, at der er et krav om, at alle skal behandles lige og ikke-diskriminerende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs