Radiolicitation eller ej

MediaWatch

Det er det centrale spørgsmål, når kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) i dag indleder forhandlinger med Folketingets partier om et nye medieforlig.

Regeringspartierne er enedes om at spille ud med, at public service stationen TV 2 skal have den fjerde radiokanal. Det afvises af et flertal bestående af Venstre, de konservative, Enhedslisten, CD, Kristeligt Folkeparti og Dansk Folkeparti på forhånd.

Flere af partierne peger i stedet for på, at den fjerde kanal bør gå til et fælles projekt mellem syv danske dagblade - Berlingske Tidende, Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten, De 3 Stiftstidender og Jydske Vestkysten.

Socialdemokratiets medieordfører, Søren Hansen, siger til Ritzau, at regeringen satser på at finde flertal for at give den fjerde radiokanal til en public service station for at undgå at sende den i udbud.

"Udbydes den, er det jo ikke kun dagbladene, der kan byde på den. Så vil alle mulige internationale kommercielle radiointeresser byde sig til, og i sådan et spil kan man slet ikke være sikker på, hvor radiokanalen havner. Den havner sandsynligvis hos den konstellation, der har flest penge at sætte i ryggen på foretagendet, så det vil være meget, meget usikkert. Det har man slet ikke haft fat i hos partierne, før de kom med deres meldinger," siger Søren Hansen.

Den konservative medieordfører, Brian Mikkelsen, er imod at give kanalen til TV 2, fordi det efter hans mening ikke betyder et reelt brud med Danmarks Radios monopol.

"TV 2 er også en statsorganisation, fordi det er staten, der ejer TV 2, og der er brug for pluralisme i det danske samfund ved, at en anden kommer ind og får den radiostation, så der kommer noget anderledes radio og en nyhedsredaktion, som kan konkurrere med det, Danmarks Radios radioavis kan levere," siger Brian Mikkelsen.

Han finder dagbladsprojektet spændende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også