MediaWatch

TV 2 afviser lokalt monopolbrud

Det hedder sig, at monopolbruddet er så markant, at de kommercielle lokalradioer anbefaler politikerne, at den ledige 4. Radiokanal bør gå til Danmarks Radio.

TV 2 er meget uenig i denne udlægning. Direktør Vagn Petersen, TV2 Øst, skriver i Aktuelt: "Det er ikke hensynet til lytterne over hele landet, der får de kommercielle lokalradioer til at anbefale DR til den 4. Radiokanal.

Det handler alene om lokalradioernes frygt for, at eksempelvis TV2 og TV2-regionerne skulle få den vigtige opgave at give danskerne en helt ny landsdækkende radiokanal. Det er frygten for sund konkurrence, der er årsag til lokalradioernes anbefaling af DR.

At DR's generaldirektør Christian Nissen bifalder anbefalingen er indlysende, men at også medieforsker Frands Mortensen hylder RadioNyhederne som et reelt monopolbrud, er overraskende. Kendsgerningen er, at RadioNyhederne ikke bryder Radioavisens monopol.

De 15 lokalradioer, der sender RadioNyhederne, kan ikke høres i store dele af landet Når lytterne i store områder er afskåret fra at høre RadioNyhederne, så er det useriøst at præsentere RadioNyhederne som et brud på Radioavisens monopol på landsdækkende radionyheder.

RadioNyhederne tilkendegiver samtidig utvetydigt, at målgruppen er de 25-45-årige. Hermed interesserer RadioNyhederne sig i virkeligheden for 1,3 millioner personer i dele af Danmark. Det har intet med landsdækkende nyheder at gøre".

Vagn Petersen finder det naivt at tro, at der skabes et monopolbrud, blot fordi der etableres en central nyhedsredaktion i Pilestræde i København med en bemanding så minimal, at den kun kan overkomme at oplæse nyhedstelegrammer.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs