TV 2 afviser lokalt monopolbrud

MediaWatch

Det hedder sig, at monopolbruddet er så markant, at de kommercielle lokalradioer anbefaler politikerne, at den ledige 4. Radiokanal bør gå til Danmarks Radio.

TV 2 er meget uenig i denne udlægning. Direktør Vagn Petersen, TV2 Øst, skriver i Aktuelt: "Det er ikke hensynet til lytterne over hele landet, der får de kommercielle lokalradioer til at anbefale DR til den 4. Radiokanal.

Det handler alene om lokalradioernes frygt for, at eksempelvis TV2 og TV2-regionerne skulle få den vigtige opgave at give danskerne en helt ny landsdækkende radiokanal. Det er frygten for sund konkurrence, der er årsag til lokalradioernes anbefaling af DR.

At DR's generaldirektør Christian Nissen bifalder anbefalingen er indlysende, men at også medieforsker Frands Mortensen hylder RadioNyhederne som et reelt monopolbrud, er overraskende. Kendsgerningen er, at RadioNyhederne ikke bryder Radioavisens monopol.

De 15 lokalradioer, der sender RadioNyhederne, kan ikke høres i store dele af landet Når lytterne i store områder er afskåret fra at høre RadioNyhederne, så er det useriøst at præsentere RadioNyhederne som et brud på Radioavisens monopol på landsdækkende radionyheder.

RadioNyhederne tilkendegiver samtidig utvetydigt, at målgruppen er de 25-45-årige. Hermed interesserer RadioNyhederne sig i virkeligheden for 1,3 millioner personer i dele af Danmark. Det har intet med landsdækkende nyheder at gøre".

Vagn Petersen finder det naivt at tro, at der skabes et monopolbrud, blot fordi der etableres en central nyhedsredaktion i Pilestræde i København med en bemanding så minimal, at den kun kan overkomme at oplæse nyhedstelegrammer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også