MediaWatch

Zentropa skaber TV-station

Bag den nye TV-station står ud over Zentropa en hemmelig IT-investor, som har skudt penge i projektet. Kanalens drift bliver reklamefinansieret, og det er meningen at den skal give overskud lige fra starten.

TVropa.com vil i starten sende udelukkende på engelsk, men når det udenlandske gennembrud er i hus, vil man begynde at sende børne-TV på dansk, udtaler udviklingsdirektør Niels Aalbæk Jensen fra Zentropa’s digitale division, Zentropa, overfor Berlingske Tidende.

Indholdet på den nye interaktive TV-kanal kommer til at bestå af underholdningsprogrammer fra Filmbyen i Hvidovre, og så er Zentropa gået sammen med en stor erhvervsøkonomisk nyhedstjeneste, og der vil blive sendt udsendelser om film, økologi, gør-det-selv arbejde, underholdningsbranchen, musik og teknik. Nogle af udsendelserne vil Zentropa selv producere, og andre vil komme fra selvstændige idémænd.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs