MediaWatch

Arkiver fra Nordisk Film kommer på Internettet

Forskeren Lisbeth Richter Larsen, der er cand mag i film, har gennemgået 35 hyldemeter materiale hos Nordisk Film, bestående af alt fra scrapbøger og salgslister til gagebøger og aldrig indspillede manuskripter, og opdelt det i emnegrupper, skriver Politiken.

Det materiale vil nu blive systematiseret og lagt ud på Internettet til fri afbenyttelse, så folk kan få indblik i, hvordan Nordisk Film i sin tid var en stormagt indenfor produktion og distribution af stumfilm til hele verden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs