MediaWatch

Mange nye IT-selskaber på vej

Det mener venturecheferne Lars Bruhn fra Internet Ventures og Lars Krull fra BankInvest. En rundspørge foretaget af Jyllands Posten blandt danske topchefer indenfor IT-verdenen viser imidlertid det modsatte.

I Danmark er den generelle tendens, at lovende IT-selskaber bliver solgt til udenlandske købere, mens den i Sverige er, at IT-virksomhederne ekspanderer via opkøb i udlandet. Og det har givet de svenske selskaber en solid startfordel.

Tendensen er, at svenskerne skaber Internetkometer ved at ekspandere internationalt, mens danskerne sælger fra. Som eksempel nævnes Framfab, Icon Medialab og Cell Networks. Årsagen er den IT-orienterede svenske børs samt svenskernes store interesse for at investere i IT- og Internetaktier.

Formanden for Danish Venture Association Lars Krull fra BankInvest mener, at der er forandringer på vej. Ifølge Lars Krull vil Danmark i løbet af kort tid ikke længere være bagud. Alene BankInvest vil i løbet af de næste fjorten dage spille ud med syv til otte selskaber, som med kapital i ryggen skal ekspandere internationalt.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs