MediaWatch

Mange nye IT-selskaber på vej

Det mener venturecheferne Lars Bruhn fra Internet Ventures og Lars Krull fra BankInvest. En rundspørge foretaget af Jyllands Posten blandt danske topchefer indenfor IT-verdenen viser imidlertid det modsatte.

I Danmark er den generelle tendens, at lovende IT-selskaber bliver solgt til udenlandske købere, mens den i Sverige er, at IT-virksomhederne ekspanderer via opkøb i udlandet. Og det har givet de svenske selskaber en solid startfordel.

Tendensen er, at svenskerne skaber Internetkometer ved at ekspandere internationalt, mens danskerne sælger fra. Som eksempel nævnes Framfab, Icon Medialab og Cell Networks. Årsagen er den IT-orienterede svenske børs samt svenskernes store interesse for at investere i IT- og Internetaktier.

Formanden for Danish Venture Association Lars Krull fra BankInvest mener, at der er forandringer på vej. Ifølge Lars Krull vil Danmark i løbet af kort tid ikke længere være bagud. Alene BankInvest vil i løbet af de næste fjorten dage spille ud med syv til otte selskaber, som med kapital i ryggen skal ekspandere internationalt.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs