MediaWatch

Tele Danmark satser stort på WAP

Tele Danmarks administrerende direktør, Henning Dyremose, tror på at WAP bliver den nærmeste fremtids mest revolutionerende udvikling, skriver Berlingske Tidende. Her har Tele Danmark tænkt sig at spille en hovedrolle, og derfor satses der nu stort på WAP ved at udbyde en række af nye tjenester.

Blandt disse er adgang til oplysninger på De Gule Sider, trafikinformation om Hovedstadsområdets S-tog og finanstjenester fra Den Danske Bank og BG Bank.

Tele Danmark forventer at WAP bliver det nye højvækstområde, som kan sammenlignes med den vækst der over det seneste år har været indenfor SMS. Antallet af SMS-beskeder er steget fra omkring to millioner i januar sidste år til omkring 14 millioner i januar i år.

I første omgang skal kunderne betale ud fra forbrugt tid på mobilnettet, men i slutningen af året indfører Tele Danmark en ny prisstruktur, hvor kunderne i princippet kun bliver opkrævet afgifter ud fra den mængde information, som de modtager. Den nye prisstruktur muliggøres af, at Tele Danmark indfører det nye GPRS-system (General Packet Radio Service), som også giver en højere dataoverførselshastighed fra de nuværende 38,4 Kbit per sekund til 115 Kbit per sekund, svarende nogenlunde til hastigheden på en ISDN-forbindelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs