MediaWatch

Længe leve den nye økonomi

De positive spådomme kommer fra den amerikanske Internet-guru Kevin Kelly, som overfor Børsen forudser et informationssamfund, hvor virksomhederne ikke længere vil være tynget af knappe ressourcer.

Kevin Kelly begrunder sine spådomme med at Internettet og den nye økonomi giver virksomhederne mulighed for at dele information i en uendelighed, modsat den gamle økonomi, hvor ydelserne kun kan forbruges én gang.

Kelly finder det desuden katastrofalt, at økonomerne har gjort så lidt for at sætte sig ind i den nye økonomi’s præmisser. Derfor overlades prisfastsættelsen af den nye økonomi’s virksomheder til spekulanter, og det går ud over de langsigtede perspektiver.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs