DR byggeri i modvind

MediaWatch

DR håber, at arkitekter kan få kommunen til at ombestemme sig. Københavns Kommunes Plandirektorat afviser flere af Danmarks Radios ønsker for, hvordan det planlagte mediehus i Ørestad skal kunne opføres, skriver Jyllands Posten.

"Danmarks Radio skal ikke forsøge at omgå visionerne med detailfantasier - og slet ikke, når de kommer længe før, vi kender et konkret projekt for mediehuset. Derfor er det vigtigt at demonstrere, at lokalplanen, som er udarbejdet for den nordlige del af Ørestad, faktisk er lavet med stor omtanke og er hele grundlaget for udformningen af bydelen," siger plandirektør Knud Rasmussen.

Den kontante udmelding kommer forud for, at Danmarks Radio i april udskriver en arkitektkonkurrence om, hvordan et mediehus på næsten 150.000 kvadratmeter etageareal kan komme til at se ud.

Tre udenlandske arkitekter er blevet indbudt til at komme med forslag. Derudover vil yderligere 3-5 arkitektfirmaer komme til at deltage, oplyser DR's ressourcedirektør, Anders Kronborg, som ikke lader sig ryste af plandirektoratets udmelding.

"Nu har direktoratet klart givet udtryk for, hvad man mener, der kan lade sig gøre. Så bliver det op til arkitekterne at tage kampen op ved at komme med projekter for mediehuset, der er så overbevisende, at plandirektoratet ikke kan afvise dem," siger Anders Kronborg.

Plandirektoratet er mest kontant over for DR, når det fastslår, at medievirksomheden ikke som ønsket kan få lov til at ændre på forløbet af den kanal, der efter planen skal løbe gennem Ørestad. Tilsvarende er direktoratet betænkelig ved, at Danmarks Radio vil bygge ud i, under og over kanalen.

"Kanalerne er jo tænkt som et helt afgørende karakteristika ved Ørestad på linje med Søerne og Nyhavn. Derfor vil det jo være mærkeligt efterfølgende at ændre på denne vision," siger Knud Rasmussen.

Plandirektoratet er også afvisende over for DR's ønske om at kunne opføre bygninger i meget varierende højder. Kun et eventuelt operahus kan få en højde på mere end 33 meter. De øvrige bygninger skal ligge på maksimalt seks til otte etager, fastslår direktoratet.

Den Metrostation, der under alle omstændigheder kommer til at passere DR's grund i Ørestad, vil Danmarks Radio også gerne kunne bygge både over og under.

Men selv om direktoratet finder muligheden spændende, er man betænkelig ved, at det vil kunne give miljømæssige problemer.

Tilsvarende er direktoratet lunken over for DR's ønsker om at ændre udformningen af de grønne kiler, og at medievirksomheden vil have mulighed for frit at kunne placere tilkørselsvejene fra Amagerfælledvej og Ørestads Boulevard i forhold til, hvor mediehuset kommer til at ligge. Her kan DR kun få "begrænset frihed", mener direktoratet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også