MediaWatch

Kritik af licensforhøjelse

Ifølge Søren Hansen skulle licensen stige 140 kroner om året per danske husstand. Det ville svare til et beløb på 210 millioner kroner, som TV2 og DR1 angiveligt skulle dele imellem sig. "Men tallene er forkerte", sagde Elsebeth Gerner Nielsens embedsmænd mandag eftermiddag til Ritzau, skriver Politiken.

Kulturministeren ville iøvrigt ikke udtale sig om indholdet af medieforliget, der hverken er helt eller halvt færdigt, og som nemt kan gå hen at blive årsag til endnu en strid mellem de to regeringspartier.

Forslaget om at hæve tv-licensen i forbindelse med det kommende medieforlig mødte refleksmæssig kritik fra både Venstre og konservative. "Det er udtryk for en gammeldags tankegang i regeringen, hvis man tror, at øget licens gør DR og TV2 mere konkurrencedygtige og i stand til at sende bedre udsendelser", siger Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde.

Hans konservative pendant Brian Mikkelsen kunne ikke være mere enig. "DR og TV2 må kunne lave bedre fjernsyn for de penge, de allerede får, og hvis de skal bruge flere penge, var det en bedre idé at lade dem tjene dem selv", siger Brian Mikkelsen.

Ingen af de to mediepolitiske ordførere ville dog på forhånd afvise at stemme for et medieforlig, der indebærer en licensstigning.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs