MediaWatch

Minister i samråd om DRs flytteplaner

Folketingets kulturudvalg indkalder nu kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) i samråd, hvor Venstre og SF kræver en række helt konkrete svar om økonomien i projektet.

"Det er meget modigt af kulturministeren, at hun tør tage ansvaret for en række af de skriftlige svar, vi hidtil har fået fra ministeriet. For hun henholder sig bare til, hvad man siger i DRs direktion," siger Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde, skriver Berlingske Tidende.

"Vi må have klart svar om lokalplaner, om digitalisering og om Musikkonservatoriet. Hvornår er det blevet besluttet, at Musikkonservatoriet skal ind i Radiohuset? Er der bevillinger til det? De må ikke engang opføre en handicap-elevator, så kan de overhovedet bygge om i nødvendigt omfang i den fredede bygning?

Hvad kommer det til at koste for DR at leje sig ind i TV-Byen, når de har solgt bygningen, og mens de stadig bygger i Ørestaden? Og hvor er det budget? Der er masser af ting, som vi slet ikke har diskuteret i kulturudvalget, og tingene hænger bare ikke sammen - det er ét stort rod," mener Jens Rohde.

Folketingets Finansudvalg gav i september sidste år DR en lånegaranti på 2,3 mia. kr. til et nyt samlet mediehus i Ørestaden, hvilket betyder, at DR skal sælge TV-Byen og Radiohuset.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs