MediaWatch

Minister i samråd om DRs flytteplaner

Folketingets kulturudvalg indkalder nu kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) i samråd, hvor Venstre og SF kræver en række helt konkrete svar om økonomien i projektet.

"Det er meget modigt af kulturministeren, at hun tør tage ansvaret for en række af de skriftlige svar, vi hidtil har fået fra ministeriet. For hun henholder sig bare til, hvad man siger i DRs direktion," siger Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde, skriver Berlingske Tidende.

"Vi må have klart svar om lokalplaner, om digitalisering og om Musikkonservatoriet. Hvornår er det blevet besluttet, at Musikkonservatoriet skal ind i Radiohuset? Er der bevillinger til det? De må ikke engang opføre en handicap-elevator, så kan de overhovedet bygge om i nødvendigt omfang i den fredede bygning?

Hvad kommer det til at koste for DR at leje sig ind i TV-Byen, når de har solgt bygningen, og mens de stadig bygger i Ørestaden? Og hvor er det budget? Der er masser af ting, som vi slet ikke har diskuteret i kulturudvalget, og tingene hænger bare ikke sammen - det er ét stort rod," mener Jens Rohde.

Folketingets Finansudvalg gav i september sidste år DR en lånegaranti på 2,3 mia. kr. til et nyt samlet mediehus i Ørestaden, hvilket betyder, at DR skal sælge TV-Byen og Radiohuset.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs