MediaWatch

Open source konkurrence til Microsoft

Forslaget fra SF kom nogenlunde samtidig med at Microsoft præsenterede den nye Windows 2000-udgave af sit styresystem. Formålet med indførelse af open source i de danske institutioner er at svække Microsoft’s monopolagtige position samt at spare på de offentlige IT-budgetter.

Det er imidlertid lettere sagt end gjort, mener rektor for den nye IT-højskole Mads Tofte. Efter Tofte’s mening er debatten en anelse religiøs og langt sværere at gennemføre end man skulle tro, dels fordi de mange bestående systemer er bygget op af kommerciel software fra blandt andet Microsoft, og det vil kræve en næsten total omorganisering at skifte disse systemer ud, skriver Jyllands Posten.

Og hvis endelig virksomhederne og institutionerne vil kunne spare penge ved at udskifte softwaren til for eksempel den gratis kontorpakke fra Sun, så vil det kræve at alle medarbejdere skal omskoles til at bruge den nye software, og EDB-folkene skal udvikle applikationer, som er tilpasset det nye system.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs