MediaWatch

2M har del i fremtidens TV

Produktet vil få en kraftig prisreduktion i forhold til det professionelle redigeringssystem Screenplay, der på det danske marked sælges til en pris af 30.000 kr. ekskl. moms, skriver Berlingske Tidende.

Dermed kan fremtiden umiddelbart tegne sig grøn for produktet, for markedet for udstyr til videoredigering er boomet, i takt med at små videokameraer er blevet hvermandseje, og i takt med at mindre TV-stationer skyder op over hele kloden. I Danmark er Applied Magic ved at få godt tag i markedet for professionel videoredigering via en række interessante kunder og aftaler.

Således annoncerer Applied Magic i dag et salgssamarbejde med en stor international kameraproducent, som kommer til at foregå gennem de nationale distributører i Danmark og Sverige. Allan Leonhardsen, salgsdirektør for Applied Magic i Nordeuropa, ville i går over for Berlingske Tidende ikke nævne navnet på kameraproducenten.

En af årsagerne til, at Applied Magics nye redigeringsmaskine ventes, tiltaler folk, som arbejder med videoredigering, fordi resultatet af forskellige effekter vises direkte uden ventetid.

Det skyldes en specialudviklet processor, som lynhurtigt beregner effekten på de mange små enheder - de såkaldte pixels - som et digitalt billede består af. Dermed understøtter produktet den kreative proces. Danmarks Radio er blandt de kunder, som har købt Screenplay fra Applied Magic på det danske marked.

"Danmarks Radio har over for os tilkendegivet, at Screenplay indgår som et væsentligt element i udviklingen af fremtidens TV," siger Allan Leonhardsen.

I undervisningssektoren har Applied Magic fået hul på det danske marked med ordrer til bl.a. de pædagogiske centraler i Lyngby, Brøndby og Aalborg. Også Danmarks Bibliotekarhøjskole har købt Screenplay som et led i multimedieundervisningen.

Endelig vinder redigeringsudstyret indpas i udviklingsvirksomheder som f.eks. Nokia, der bruger det til at teste produkternes brugervenlighed. Her filmes sekvenser med brugere fra forskellige vinkler, og en redigeret udgave bruges til feedback over for de enkelte udviklere, der kan se, hvad der virker, og hvad der skal laves om.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger ejer 2M Invest omkring en femtedel af aktierne i Applied Magic.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs