MediaWatch

Hvornår brister IT-boblen

Historien beretter om massevis af IT- og Internetselskaber, som aldrig har præsteret et overskud, men hvor aktiekurserne alligevel tordner i vejret. I mange tilfælder betaler investorerne gladelig overkurser svarende til forventninger om, at selskaberne vil opnå to-cifrede vækstrater mange år frem.

Om det er realistisk, er der ingen der i dag kan svare på, skriver Berlingske Tidende. Det skyldes ifølge lektor Michael Christensen ved Handelshøjskolen i Århus, at de kendte modeller for prisfastsættelse af aktier ikke kan bruges på Internet-aktier. Derfor bygger kurserne udelukkende på forventningerne til fremtidens marked, uden at der er nogen som ved, om det marked overhovedet vil opstå.

Ifølge eksperterne vil boblen på et tidspunkt briste, men ingen ved hvornår. Når det sker vil de mindste fjolser vinde og de største fjolser tabe. Ud fra den hypotese anbefaler Berlingske Tidende, at man som aktieinvestor hele tiden bør stille sig selv spørgsmålet: ”Findes der et større fjols end mig?”

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs