MediaWatch

DR2 problemet er ikke løst

Senere blev det klart, at TvDanmark har førsteret til de ledige lokale frekvenser. Telestyrelsen og Kulturministeriet gav derefter DR2 lov til at benytte de ledige lokalfrekvenser landet over, som TvDanmark ikke vil benytte.

For nylig meddelte Danmarks Radio i en pressemeddelelse, at i alt 200.000 husstande i 11 byer vil få lettere adgang til DR 2 enten ved hjælp af eksisterende antenner eller ved at anskaffe sig en ny UHF- eller VHF-antenne.

I dag kan 71 procent af danskerne modtage DR 2. Det tal forventer DR stiger til 80 procent. I første omgang vil lokale sendere i Hadsund, Silkeborg, Esbjerg, Kalundborg, Slagelse, Nakskov, Køge, Rønne blive taget brug - samt efter planerne formentlig også Mariager.

DR oplyser også, at hele Storkøbenhavn vil kunne modtage DR2 jordbaseret. Det er en overraskende melding, idet der ikke er ledige lokale sendemuligheder, der effektivt kan betjene hele området.

Kilder til Mediawatch vurderer, at disse dækningsmål er optimistiske med svage sendere i meget små byer. Ifølge Mediawatchs kilder er Danmarks Radio nu i gang med at sikre sig langt bedre sendemuligheder for DR2 i det vigtige storkøbenhavnske område.

Læs mere i Mediawatch, der udkommer den 25. februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs