MediaWatch

Fælles e-indkøb af hospitalsudstyr

Amter og kommuner samarbejder allerede om indkøb af medicin, men det er svært at overbevise dem om, at der kan opnås en tilsvarende gevinst ved at gå sammen om indkøb af hospitalsudstyr.

Indkøbskoordinator Bernt Overmark fra Roskilde Amt har ifølge Jyllands Posten allerede udviklet et elektronisk indkøbssystem, som skal gøre det nemt for amter og kommuner at samarbejde om indkøb. Otte kommuner har tilmeldt sig systemet, men det er svært at overtale de øvrige til at følge trop. Problemet er, at amter og kommuner handler ind efter hvert deres system.

I dag fungerer systemet fra Roskilde Amt som en oversigt over leverandører, varer og aftaler. Meningen er at systemet i første omgang skal opgraderes i foråret til også at indeholde mulighed for bestilling af varer, og endelig vil systemet senere få tilført mulighed for elektronisk bogføring af fakturaer.

Jens Peter Berg fra Amtsrådsforeningen bakker op om systemet, som han mener indeholder mange muligheder, men han er samtidig opmærksom på, at det kan blive svært at overtale de øvrige amter til at deltage.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs