MediaWatch

Upræcis omgang med meningsmålinger

Ekstra Bladet har gennemført meningsmålinger via Internettet omkring danskernes vilje til at vidne i voldssager som alternativ til de tidskrævende og relativt dyre telefoninterview og postomdelte spørgeskemaer. Efterfølgende har Ekstra Bladet offentliggjort resultaterne, men den form for undersøgelser er kun underholdning, og må ikke bruges som andet, kommenterer professor i markedsanalyse ved Jydsk Analyseinstitut, Carsten Stig Poulsen, overfor Politiken.

Problemet består i, at den gruppe af mennesker, som har svaret på spørgsmålene fra Ekstra Bladet, ikke udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen, og dermed mister resultaterne pålidelighed.

Ifølge chefredaktør Bent Falbert fra Ekstra Bladet, er det kun et spørgsmål om decimaler, og han mener, at undersøgelsen giver et ganske godt billede af sandheden. Analysefirmaet Instant-Answer, som har gennemført undersøgelsen for Ekstra Bladet, forsvarer metoden med, at der er tale om et repræsentativt udsnit af den del af befolkningen, der har Internetadgang.

Mere fra MediaWatch

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs