MediaWatch

Danske krypteringsregler skal lempes

De danske erhvervsvirksomheder vil have fri ret til at kryptere kommercielle produkter, så uvedkommende ikke kan overvåge dem. Derfor henvender de sig nu gennem Dansk Industri (DI) og DI’s branchefællesskab for IT, tele, elektronik og kommunikation (ITEK) og syv andre organisationer til regeringen for at få lempet reglerne, skriver Jyllands Posten.

Herhjemme er reglerne for kryptering underlagt tre ministerier; Erhvervsministeriet, Justitsministeriet og Forskningsministerier.

Erhvervsvirksomhederne mener, at de restriktive danske regler er ude af trit med virkeligheden, og de virker konkurrencehæmmende for dansk erhvervsliv i forhold til lande som USA. De nuværende regler svarer slet ikke til den teknologiske udvikling, siger chefkonsulent Marianne Castenskiold fra DI til Ugemagasinet Industrien. Castenskiold peger blandt andet på, at danske virksomheder skal søge om udførselstilladelser, når de handler med krypterede produkter internt i EU, og det er i strid med intentioner for det indre marked.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs