MediaWatch

Små teleselskaber presser politikerne

Telia, Mobilix og Tele2 prøver sammen med den uafhængige interesseorganisation Dansk Dataforening at få politikerne i tale her op til det telepolitiske forlig, fordi de er utilfredse med de såkaldte roamingpriser for mobiltelefoni, skriver Børsen. Teleselskaberne vil have politikerne til at lovfastsætte priserne for teleselskabernes brug af Sonofon og Tele Danmarks mobilnet, som de gør det ved fastnettelefoni, i stedet for som nu, hvor priserne er markedsbestemte.

Klagerne til de danske politikere kommer netop som EU’s konkurrencemyndigheder har iværksat en undersøgelse af de internationale roamingpriser for mobiltelefoni, hvor Kommissionen truer med at gribe ind på både nationalt og internationalt plan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs