MediaWatch

SAP vil distribuere ERP via Internettet

Langt om længe er det begyndt at gå op for de europæiske softwareproducenter af økonomisystemer til virksomheder, at fremtidens distributionsform er via Internettet.

Tyske SAP, der er Europas største leverandør af ERP-systemer (Enterprice Ressource Planning), lancerede sidste år portalen mySAP, hvor virksomheder kan få adgang til SAP-software over Internettet. Over Internettet kan virksomheder enten downloade de software-dele, som de har brug for, til sine egne servere eller de kan vælge at styre program-applikationerne via SAP, og med informationerne lagret hos SAP. Sidstnævnte metode kaldes også for ”application hosting”.

Den nye distributionsform har allerede haft en positiv effekt på SAP’s salg. I sidste kvartal udgjorde den begrænsede del af SAP’s produkter, som blev distribueret over Internettet, 16 procent af det samlede salg, og det var med til at bidrage til periodens omsætningsstigning på 40 procent, oplyser CNN. Det har nu medvirket til, at SAP har besluttet sig for at stille alle sine software-produkter tilgængelig over Internettet fra maj i år.
Ifølge eksperter er der to umiddelbare fordele for salg og profit ved at distribuere software-produkterne over Internettet fremfor traditionel distribution. For det første får virksomhederne adgang til individuelle softwarepakker, hvor de kun betaler for det de bruger, og det øger rent faktisk salget, at kunderne ikke bliver presset til at tage programdele med, som de ikke har brug for.

Den anden fordel ved at distribuere økonomistyrings-software over Internettet er, at det giver producenterne mulighed for at udvikle deres hjemmesider som en elektronisk markedsplads, som henvender sig til specifikke industrier, og det åbner mulighed for at bruge siten til business-to-business markedsføring.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs