MediaWatch

Hvidvaskning af penge via Internettet

Ifølge en rapport fra den internationale organisation under OECD, ”Financial Action Task Force on Money Laundering” (FATF), findes der allerede et eksempel på, at en ulovlig pengeoverførsel er foregået via en dansk bank.

FATF vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre hvilken bank der er tale om, men efter organisationens vurdering findes der et utal af øvrige eksempler på, at loven er blevet brudt med ulovlige pengeoverførsler. FATF hævder overfor Børsen, at de sidder inde med flere af disse eksempler.

Årsagen til at myndighederne ikke har grebet ind overfor den økonomiske kriminalitet via Internettet kan ifølge FATF skyldes, at man ikke længere har de samme muligheder for at identificerer kundernes konti, når det hele foregår elektronisk. Det besværliggør efterforskningen, fordi myndighederne ikke er i stand til at skabe et overblik over den store mængde elektroniske transaktioner, som skal til, for at gribe ind og straffe lovovertræderne.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs