MediaWatch

Hvidvaskning af penge via Internettet

Ifølge en rapport fra den internationale organisation under OECD, ”Financial Action Task Force on Money Laundering” (FATF), findes der allerede et eksempel på, at en ulovlig pengeoverførsel er foregået via en dansk bank.

FATF vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre hvilken bank der er tale om, men efter organisationens vurdering findes der et utal af øvrige eksempler på, at loven er blevet brudt med ulovlige pengeoverførsler. FATF hævder overfor Børsen, at de sidder inde med flere af disse eksempler.

Årsagen til at myndighederne ikke har grebet ind overfor den økonomiske kriminalitet via Internettet kan ifølge FATF skyldes, at man ikke længere har de samme muligheder for at identificerer kundernes konti, når det hele foregår elektronisk. Det besværliggør efterforskningen, fordi myndighederne ikke er i stand til at skabe et overblik over den store mængde elektroniske transaktioner, som skal til, for at gribe ind og straffe lovovertræderne.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs