MediaWatch

Hvidvaskning af penge via Internettet

Ifølge en rapport fra den internationale organisation under OECD, ”Financial Action Task Force on Money Laundering” (FATF), findes der allerede et eksempel på, at en ulovlig pengeoverførsel er foregået via en dansk bank.

FATF vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre hvilken bank der er tale om, men efter organisationens vurdering findes der et utal af øvrige eksempler på, at loven er blevet brudt med ulovlige pengeoverførsler. FATF hævder overfor Børsen, at de sidder inde med flere af disse eksempler.

Årsagen til at myndighederne ikke har grebet ind overfor den økonomiske kriminalitet via Internettet kan ifølge FATF skyldes, at man ikke længere har de samme muligheder for at identificerer kundernes konti, når det hele foregår elektronisk. Det besværliggør efterforskningen, fordi myndighederne ikke er i stand til at skabe et overblik over den store mængde elektroniske transaktioner, som skal til, for at gribe ind og straffe lovovertræderne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs