MediaWatch

Nye typer teleudbydere i Danmark

De nye teleselskaber har det tilfælles, at de kommer fra helt andre brancher end telebranchen, og alle har de en veludbygget kundedatabase, som de vil anvende som grundlag for at markedsføre sig overfor kunderne.

Eksempler på to af disse selskaber er DLG og Lærernes Indkøbs Central (LIC). Alene LIC har 165.000 danske medlemmer og de er ifølge Børsen klar til at lancere et tilbud om fastnettelefoni til medlemmerne om en måned.

Dansk Landbrugs Grovvareselskab, DLG, ligger inde med en medlemsdatabase på 65.000 medlemmer, og de vil i løbet af nogle måneder få omkring 40.000 landmænd til at tage imod et fastnet-tilbud. Tilsvarende forventes Landsforeningen Den Lokale Andel at gå på markedet den 1. marts med tilbud til 50.000 potentielle kunder.

Det nye telekoncept muliggøres af, at de nye udbydere som serviceprovidere træffer aftaler med Tele Danmark om at videresælge fastnetprodukter med rabat.

Flere konsulenter advarer imidlertid mod de nye koncepter, fordi kunderne komme til at binde sig for en relativ lang periode, og det er ikke sikkert at det tilbud på længere sigt vil være det mest hensigtsmæssige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs