MediaWatch

Mannesmann tabte slaget til Vodafone

Verdens største teleselskab, engelske Vodafone, har i flere måneder forsøgt at overtage den tyske industri- og telekoncern Mannesmann. I første omgang med et frivilligt tilbud, som tyskerne ikke ville tage imod, hvorefter englænderne skruede bisserne på og bebudede, at man ville overtage Mannesmann på fjendtlig vis.

Senest tilbud til Mannesmann’s aktionærer var fastsat til at udløbe den 7. februar, men her kort tid før deadline oplyser Børsen på baggrund af uoplyste kilder, at Mannesmann’s bestyrelse vil acceptere tilbudet fra Vodafone.

Kampen mellem Mannesmann og Vodafone har i høj grad foregået på det personlige plan mellem de to selskabers øverste ledere Klaus Esser og Chris Gent, der på skift har kørt kampagner og kommenteret hinandens træk overfor pressen. Hver især har de prøvet at bekæmpe hinandens interesser ved at indgå forskellige strategiske alliancer med andre partnere i Europa, men udfaldet er som oftest faldet til Vodafone’s fordel – senest med en aftale med det franske tele- og medieselskab Vivendi. Som følge af det personlige engagement ventes Mannesmann’s Klaus Esser at forlade sin post efter en overgangsperiode.

Sammenlægningen mellem de to koncerner betyder at der er skabt en mobil- og Internet-gigant i verdensklasse. Sammen får de to selskaber 42 millioner mobilkunder. Markedsværdien estimeres til i alt 200 milliarder dollar, svarende til den samlede værdi af Danmark, skriver Børsen. Med den nylig indgåede aftale mellem teleselskabet Vodafone AirTouch og medieselskabet Vivendi, og herunder Vivendi’s udtrykte ønsker om at overtage Bertelsmann’s andel i AOL Europe, er der skabt en europæisk storspiller indenfor Internet af en størrelse, som kan sammenlignes med det nye Time Warner AOL selskab.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs