MediaWatch

Tele Danmark klar med 2 Mbps Internet

Indtil videre har Tele Danmark’s ADSL-tilbud til Internetbrugerne kun kørt med hastigheder på 512 kilobit, altså omkring en fjerdedel af nettets fulde ydelse. Med de opgraderede højhastighedsforbindelser på to megabit bliver det muligt effektivt at transmittere de mere kapacitetskrævedne ydelser som for eksempel TV over Internettet.

ADSL-forbindelserne på to megabit bliver udbudt fra den 1. marts. I starten bliver det kun til forbrugere i storbyerne Aalborg, Århus, København og Odense, men i løbet af året regner man med at omkring 60 procent af den danske befolkning vil få tilbudt muligheden. Herefter fortsætter udbygningen af nettet for resten af landet.

Svenske Telia beskylder Tele Danmark for at have forhalet processen i cirka et år. Telia har tidligere lagt pres på Tele Danmark for at få opbygget et bredbåndsnet, som de kunne få adgang til, men indtil videre, er det ikke lykkes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs