MediaWatch

Tele Danmark klar med 2 Mbps Internet

Indtil videre har Tele Danmark’s ADSL-tilbud til Internetbrugerne kun kørt med hastigheder på 512 kilobit, altså omkring en fjerdedel af nettets fulde ydelse. Med de opgraderede højhastighedsforbindelser på to megabit bliver det muligt effektivt at transmittere de mere kapacitetskrævedne ydelser som for eksempel TV over Internettet.

ADSL-forbindelserne på to megabit bliver udbudt fra den 1. marts. I starten bliver det kun til forbrugere i storbyerne Aalborg, Århus, København og Odense, men i løbet af året regner man med at omkring 60 procent af den danske befolkning vil få tilbudt muligheden. Herefter fortsætter udbygningen af nettet for resten af landet.

Svenske Telia beskylder Tele Danmark for at have forhalet processen i cirka et år. Telia har tidligere lagt pres på Tele Danmark for at få opbygget et bredbåndsnet, som de kunne få adgang til, men indtil videre, er det ikke lykkes.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs