MediaWatch

Alliance mellem Siemens og Yahoo

Aftalen indebærer at Yahoo skal levere indhold til alle Siemens mobiltelefoner, som på forhånd vil være udstyret med en adgang til Yahoo’s services. Siemens udskibede i alt 20 millioner mobiltelefoner sidste år. I år forventes salget at runde de 30 millioner, og det vil stige til 60 millioner enheder i år 2001. Yahoo har 18 millioner brugere i Europa.

Alene i Danmark regner Siemens med at sælge et sted mellem 300.000 og 500.000 enheder af de nye WAP mobiltelefoner.

Den europæiske del af aftalen giver ejerne af en Siemens Mobiltelefon adgang til Yahoo’s tjenester på ti forskellige sprog. Når de nye telefoner bliver tilgængelige på det danske marked, må danskerne imidlertid i den første tid nøjes med en engelsk-sproget udgave, for en dansk sproget udgave vil ikke være klar før engang til juni.

Aftalen mellem de to partnere er eksklusiv og tidsbegrænset, men ingen af partnerne vil oplyse om hverken aftalens længde, eller hvor mange penge der er forbundet med aftalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs