MediaWatch

Alliance mellem Vivendi og Vodafone

Vivendi Communications har længe overvejet, hvilken af de to rivaliserende teleselskaber – tyske Mannesmann eller engelske Vodafone Airtouch - de skulle vælge som samarbejdspartner, men på et pressemøde i går offentliggjorde franskmændene og englænderne deres fælles planer for Europa, skriver Børsen.

Både Vodafone Airtouch og Mannesmann er begge mindretalsaktionærer i Vivendi-datterselskaberne Cegetel og SFR. Vodafone Airtouch ejer 20 procent af mobilselskabet SFR, og Mannesmann ejer 15 procent af telekomselskabet Cegetel. Vivendi’s aftale med Vodafone ventes at føre til et brud i samarbejdet mellem Mannesmann og Vivendi.

Dermed er Mannesmann’s muligheder for at finde egnede europæiske samabejdspartnere reduceret, hvilket kan vise sig at være en fordel for Vodafone, der i øjeblikket forsøger en fjentlig overtagelse af den tyske koncern. Tidsfristen for Mannesmann-aktionærernes accept af Vodafone’s tilbud udløber den 7. februar.

Vivendi Communications ejer ud over tele- og Internetselskaber desuden medieselskabet Havas, og de er toneangivende aktionær i betalings-TV stationen Canal Plus. Partnerskabet med Vodafone Airtouch giver Vivendi adgang til 40 millioner mobilabonnementer, såfremt overtalgelsen af Mannesmann lykkes.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs