Alliance mellem Vivendi og Vodafone

MediaWatch

Vivendi Communications har længe overvejet, hvilken af de to rivaliserende teleselskaber – tyske Mannesmann eller engelske Vodafone Airtouch - de skulle vælge som samarbejdspartner, men på et pressemøde i går offentliggjorde franskmændene og englænderne deres fælles planer for Europa, skriver Børsen.

Både Vodafone Airtouch og Mannesmann er begge mindretalsaktionærer i Vivendi-datterselskaberne Cegetel og SFR. Vodafone Airtouch ejer 20 procent af mobilselskabet SFR, og Mannesmann ejer 15 procent af telekomselskabet Cegetel. Vivendi’s aftale med Vodafone ventes at føre til et brud i samarbejdet mellem Mannesmann og Vivendi.

Dermed er Mannesmann’s muligheder for at finde egnede europæiske samabejdspartnere reduceret, hvilket kan vise sig at være en fordel for Vodafone, der i øjeblikket forsøger en fjentlig overtagelse af den tyske koncern. Tidsfristen for Mannesmann-aktionærernes accept af Vodafone’s tilbud udløber den 7. februar.

Vivendi Communications ejer ud over tele- og Internetselskaber desuden medieselskabet Havas, og de er toneangivende aktionær i betalings-TV stationen Canal Plus. Partnerskabet med Vodafone Airtouch giver Vivendi adgang til 40 millioner mobilabonnementer, såfremt overtalgelsen af Mannesmann lykkes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også