MediaWatch

Alliance mellem Vivendi og Vodafone

Vivendi Communications har længe overvejet, hvilken af de to rivaliserende teleselskaber – tyske Mannesmann eller engelske Vodafone Airtouch - de skulle vælge som samarbejdspartner, men på et pressemøde i går offentliggjorde franskmændene og englænderne deres fælles planer for Europa, skriver Børsen.

Både Vodafone Airtouch og Mannesmann er begge mindretalsaktionærer i Vivendi-datterselskaberne Cegetel og SFR. Vodafone Airtouch ejer 20 procent af mobilselskabet SFR, og Mannesmann ejer 15 procent af telekomselskabet Cegetel. Vivendi’s aftale med Vodafone ventes at føre til et brud i samarbejdet mellem Mannesmann og Vivendi.

Dermed er Mannesmann’s muligheder for at finde egnede europæiske samabejdspartnere reduceret, hvilket kan vise sig at være en fordel for Vodafone, der i øjeblikket forsøger en fjentlig overtagelse af den tyske koncern. Tidsfristen for Mannesmann-aktionærernes accept af Vodafone’s tilbud udløber den 7. februar.

Vivendi Communications ejer ud over tele- og Internetselskaber desuden medieselskabet Havas, og de er toneangivende aktionær i betalings-TV stationen Canal Plus. Partnerskabet med Vodafone Airtouch giver Vivendi adgang til 40 millioner mobilabonnementer, såfremt overtalgelsen af Mannesmann lykkes.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs