MediaWatch

Kritik af Telestyrelsens udbudsprocedure

Kritikken kommer fra direktør Tom Togved, fra Dansk Industris branchefællesskab for IT- Tele-, Elektronik- og Kommunikation. I mange af de øvrige europæiske lande er udbudsprocessen af de nye Universal Mobile Telephone System (UMTS) licenser for længst i gang, så hvis Telestyrelsen først kan være klar til at udstede licenser i Danmark til næste år, vil det betyde at danske virksomheder bliver sat bagud i forhold til de europæiske konkurrencer, mener direktøren.

Direktøren har ifølge Berlingske Tidende forståelse for, at stadigvæk mangler en afklaring af visse specifikationsmæssige forhold i UMTS-standarden, med det har ikke hindret de øvrige lande i at gå i gang, så defor kan Danmark vel også. Ikke alene vil forsinkelsen stille de danske virksomheder dårligere i konkurrencen, men den bevirker også, at de danske forbrugere må vente længe på at få gavn af de nye muligheder, der følger af den nye generation af mobiltelefoni UMTS, der også kaldes tredjegenerations mobiltelefoni, 3G.

I Finland udbød telemyndighederne UMTS licenserne allerede for et halvt år siden, og i England, Tyskland, Holland og Spanien er de lige på trapperne. Danmark har per tradition været foran med NMT og GSM standarderne, men med UMTS bredbåndsstandarden ser vi ud til at komme bagud.

Telestyrelsen er nemlig ikke enige med ITEK. Ifølge underdirektør Finn Petersen fra Telestyrelsen, er det ikke ualmindeligt at en udbudsproces tager ti måneder, men hvis det under processen bliver muligt at speede hastigheden op, så gør Telestyrelsen gerne det.

Ud over UMTS, står Telestyrelsen overfor også at skulle udbyde licenser til den nye digitale radioteknologi TETRA, som anvendes til kommunikation mellem nød- og beredskabstjenester, FWA, som er forbindelsen fra abonnement til telenettet og de nye GSM 900- og GSM 1800-licenser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs