MediaWatch

Mobiltelefonmarkedets vækstboom

Selvom mobiltelefoni allerede har vist høje værkstrater de seneste år, så her udviklingen langt fra toppet, mener mange brancheeksperter. I dag har halvdelen af alle danskere en mobiltelefon og omkring 39 procent af Vest-Europas befolkning har en.

Mobiltelefoniens udbredelse i fremtiden spås at nå op på vækstrater, der svarer til Internettets udbredelseshastighed. I dag er der 150 millioner brugere i Vest-Europa ud af en befolkning på 388 millioner, og på verdensplan er der 385 millioner brugere, skriver Berlingske Tidende.

Den høje penetration, som mobiltelefonerne på kort tid har nået, har fået den finske producent Nokia til at rejustere sine fremtidsforventninger. For få år siden forudsagde Nokia, at mobiltelefonien ville komme op på én milliard brugere ved udgangen af år 2005. Året for den udbredelse er siden blevet ændret til 2003, og nu har Nokia netop bekendtgjort, at de én milliard brugere nok allerede vil blive nået i år 2002.

Antallet af mobiltelefonabonnementer kommer i fremtiden til at overgå antallet af fastnetforbindelser. Til sammenligning forventes antallet at fastnetforbindelser at stige fra 850 millioner i dag til omkring 1,1 milliard ved udgangen af år 2003.

Forventningerne til mobiltelefoniens høje fremtidige vækstrater skyldes i høj grad forventningerne til den teknologiske udviklingen indenfor området. WAP-telefonen står allerede overfor sit store udbredelsesboom, men udviklingen vil først for alvor tage fart, når de nye tredjegenerations mobiltelefoner er færdigudviklede.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs