MediaWatch

Mobiltelefonmarkedets vækstboom

Selvom mobiltelefoni allerede har vist høje værkstrater de seneste år, så her udviklingen langt fra toppet, mener mange brancheeksperter. I dag har halvdelen af alle danskere en mobiltelefon og omkring 39 procent af Vest-Europas befolkning har en.

Mobiltelefoniens udbredelse i fremtiden spås at nå op på vækstrater, der svarer til Internettets udbredelseshastighed. I dag er der 150 millioner brugere i Vest-Europa ud af en befolkning på 388 millioner, og på verdensplan er der 385 millioner brugere, skriver Berlingske Tidende.

Den høje penetration, som mobiltelefonerne på kort tid har nået, har fået den finske producent Nokia til at rejustere sine fremtidsforventninger. For få år siden forudsagde Nokia, at mobiltelefonien ville komme op på én milliard brugere ved udgangen af år 2005. Året for den udbredelse er siden blevet ændret til 2003, og nu har Nokia netop bekendtgjort, at de én milliard brugere nok allerede vil blive nået i år 2002.

Antallet af mobiltelefonabonnementer kommer i fremtiden til at overgå antallet af fastnetforbindelser. Til sammenligning forventes antallet at fastnetforbindelser at stige fra 850 millioner i dag til omkring 1,1 milliard ved udgangen af år 2003.

Forventningerne til mobiltelefoniens høje fremtidige vækstrater skyldes i høj grad forventningerne til den teknologiske udviklingen indenfor området. WAP-telefonen står allerede overfor sit store udbredelsesboom, men udviklingen vil først for alvor tage fart, når de nye tredjegenerations mobiltelefoner er færdigudviklede.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs