MediaWatch

Davos-mødets topledere skeptiske overfor IT

I øjeblikket er 500 af verdens topledere samlet til det sagnomspundne topmøde i ”World Economic Forum” i Davos, Schweiz. I den forbindelse har revisions- og konsulentvirksomheden PriceWaterhouseCoopers udarbejdet sit bud på de private og forretningsmæssige konsekvenser af det nye årti, men til alles overraskelse var de deltagende topledere langt mere skeptiske overfor IT revolutionens indflydelse end konsulentfirmaets rapport.

Hvad angår Internettets muligheder, var de deltagende toplederes holdninger ifølge Børsen blandt andet, at

- kun hver fjerde mener, at finanssektoren i fremtiden vil opleve de største fremskridt som følge af informationsteknologiens indtog,

- mindre end fire ud af ti vurderer, at informationsteknologien vil medvirke til at udligne det skæve forhold mellem rige og fattige lande,

- halvdelen mener at Internettet vil gøre virksomhedernes arbejdsmetoder mere eller mindre forskellige i fremtiden.

Denne skepsis stemmer overhovedet ikke overens med PriceWaterhouseCoopers’ vurdering. Ifølge konsulentfirmaet mener 70 procent af virksomhedslederne i USA og Asien, at Internettet vil øge konkurrencen i fremtiden, hvorimod kun hver anden af de europæiske virksomhedsledere tro på den stigende konkurrence.

Videre fremgår det af rapporten, at kun hver tredje virksomhedsleder mener, at Internettet kan bruges til at ændre arbejdsprocesserne i virksomhederne, mens de resterende to tredjedele tror, at Internettet kan bruges til at effektivisere de arbejdsgange, vi allerede kender i dag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs