MediaWatch

Teleselskaber i Danmark

Samtidig ejer en del af disse selskaber helt eller delvist deres egen teleinfrastruktur. Ifølge Børsen er de største af disse selskaber Tele Danmark, Sonofon, Mobilix og Telia. Derudover er der selskaberne PowerCom og GlobalConnect, som kun beskæftiger sig med at udbyde deres eget infrastruktur.

Den næste gruppe af teleudbydere i Børsens kategorisering er de mere specialiserede selskaber, hvoraf flere også ejer en mindre del af deres teleinfrastruktur. Heriblandt er de mest markante selskaber Tele2, Cybercity, Debitel, Tele1 Europe, GTS og World Online.

Desuden findes en gruppe af selskaber, som endnu ikke har markedsført sig fuldt ud i Danmark, men som allerede er etableret her, og flere af disse har betydelige kompetencer og kapital. Eksempler herpå er den amerikanske telegigant MCI WorldCom’s Internetudbyder Uunet og teknologivirksomheden IBM, som også udbyder Internettjeneste i Danmark.

Endelig findes der en lang række mindre selskaber, ligesom listen af selskaber i de allerede nævnte grupper ikke er udfyldende.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs