MediaWatch

Teleselskaber i Danmark

Samtidig ejer en del af disse selskaber helt eller delvist deres egen teleinfrastruktur. Ifølge Børsen er de største af disse selskaber Tele Danmark, Sonofon, Mobilix og Telia. Derudover er der selskaberne PowerCom og GlobalConnect, som kun beskæftiger sig med at udbyde deres eget infrastruktur.

Den næste gruppe af teleudbydere i Børsens kategorisering er de mere specialiserede selskaber, hvoraf flere også ejer en mindre del af deres teleinfrastruktur. Heriblandt er de mest markante selskaber Tele2, Cybercity, Debitel, Tele1 Europe, GTS og World Online.

Desuden findes en gruppe af selskaber, som endnu ikke har markedsført sig fuldt ud i Danmark, men som allerede er etableret her, og flere af disse har betydelige kompetencer og kapital. Eksempler herpå er den amerikanske telegigant MCI WorldCom’s Internetudbyder Uunet og teknologivirksomheden IBM, som også udbyder Internettjeneste i Danmark.

Endelig findes der en lang række mindre selskaber, ligesom listen af selskaber i de allerede nævnte grupper ikke er udfyldende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs