MediaWatch

To nye store teleselskaber indtager Danmark

Seneste skud på stammen af udenlandske teleselskaber i Danmark er hollandske World Online og amerikanske Global TeleSystems Group (GTS). Begge er de klar til at investere tocifrede millionbeløb, for at få ordentlig fodfæste på markedet, og deres tilstedeværelse er sund for konkurrencen.

World Online’s danske direktør Svend-Erik Jensen oplyser overfor Børsen, at de allerede er i fuld gang med at tilkoble sig den danske teleinfrastruktur, og at de inden sommerferien regner med at være omkring 100 danske telecentraler.

GTS har formelt været etableret i Danmark siden sidste år, og de ønsker nu at spille en mere aktiv rolle på det danske marked. Det kommer til at ske ved at de næste måned lancere en kampagne overfor de danske erhvervskunder med et tilbud om kraftfulde telefon- og Internetforbindelser. Det næste store skridt bliver formentlig at etablere eget lysledernet i Storkøbenhavn, men den endelige beslutning herom bliver først truffet i år 2001, oplyser teleselskabets arbejdende bestyrelsesformand Brian Thomson.

De to nye teleselskaber i Danmark er ligesom de øvrige udenlandske teleselskaber indstillede på at investere kraftigt i den danske teleinfrastruktur, selvom det i begyndelsen vil blive forbundet med store tab. Fremtiden tegner dog lyser, i takt med at selskaberne får fodfæste, og så er liberaliseringen herhjemme jo først i sin tidligere fase. Landets nye teleselskaber afventer derfor forhåbningsfuld vedtagelsen af en ny og mere liberal telelovgivning, som ventes vedtaget i Folketinget inden sommerferien. Den skulle gerne indeholde en række tiltag, som gør det nemmere for de udenlandske teleselskaber at konkurrere med den gamle statsmonopol Tele Danmark.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs