Japan først med trådløs Internet

MediaWatch

Det skyldes de relative høje lokaltakster for brug af Internettet, hvorimod de kun skal betale for den mængde data, som downloades over mobiltelefonen.

Japanerne er blandt de flittigste i verden til at bruge mobiltelefoner, så Internet-telefonerne ventes at få en meget hurtig udbredelse. I dag er der mere end 53 millioner mobiltelefoner i brug i Japan, og omkring to ud af fem japanere har en. Derimod er kun omkring 11 procent af alle japanske hjem opkoblet på Internettet, hvor omkring 37 procent af alle amerikanere har Internetadgang i hjemmene.

Til februar introducerer de japanske mobiltelefonproducenter for første gang en ny generation af Internettelefoner, som kan koble direkte op på Internettet. Prisen for de nye telefoner svarer nogenlunde til prisen på en almindelig mobiltelefon i Japan, og den ekstra månedlige afgift bliver ikke meget mere end et par dollars. Dermed har japanerne mulighed for at blive blandt de ledende i verden indenfor de software-teknologier, som skal tilpasse hjemme-siderne til de små displays, der findes på mobiltelefonerne.

Japanerne har allerede løst nogle af de væsentligste problemer med at benytte mobiltelefoner til Internet, såsom at indbygge de komplekse systemer til at navigere rundt på Internettet med og de har også allerede udviklet de små LCD-displays, som giver en krystalklar eksponering af Internettet på telefonen.

Allerede i år 2001 forventer japanerne at introducere de nye tredjegenerations mobiltelefoner på markedet, som gør det muligt at overføre store mængder data med høj hastighed, såsom video- og audio sekvenser. Med en tredjegenerations (3G) mobiltelefon vil man også kunne benytte den samme telefon og det samme nummer over hele verden.

I Europa og i særdeleshed Skandinavien satser mobiltelefonproducenterne og teleoperatørerne på WAP-standarden til Internetadgang over mobiltelefonen. Forskellen er at de japanske telefoner er kompatible med HTML programsproget, hvorimod WAP-standarden benytter sig af WML, der er en komprimeret udgave af HTML.

Nokia har allerede lanceret deres udgave af en WAP-telefon ved navn Nokia 7110, og en lang række tjenesteudbydere er i øje-blikket i fuld gang med at lancere nye WAP-services. Indenfor de kommende måneder forventer Ericsson at lancere sin WAP mobiltelefon, og flere andre producenter arbejder med samme planer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter