MediaWatch

Ny plan for digital TV i Sverige

MTG og SBS blev vinderne, da den svenske regering uddelte nye sendetilladelser i det digitale jordbaserede sendenet, skriver Expressen. Resultatet er, at der i nær fremtid tilbydes 18 digitale kanaler i det jordbaserede net. I Danmark tales der fortsat kun om fire.

Allerede i uge 5 begynder TV3, Kanal5 og shoppingkanalen eTV at sende i det digitale net. Sidst i marts slutter ZTV, Viasat Sport og Tv1000 sig til, og i efteråret kommer flere til. Det betyder, at regeringen i Sverige har valgt at se bort fra reglerne om reklamer og bøjer sig for MTG og SBS' krav om at kunne sende reklamer i programmerne.

For 700.000 hustande bliver der nu mulighed for at se TV-kanaler, der hidtil kun har været til rådighed på kabel eller parabol. Halvdelen af de svenske husstande får mulighed for at se disse kanaler, uden at være til sluttet kabel og parabol. I 2001 ventet det at regeringen beslutter, hvornår man stopper de analog signaler. Der gættes på en skæringsdato i år 2010.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs