MediaWatch

Minister klar til udlicitering af digital TV net

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen siger i dag til Børsen, at hun nu er parat til at tale om en udlicitering af kanalpladser i en kommende jordbaseret digital platform, for at få alle kanaler med i platformen og undgå en fiasko, som den man fik i Sverige.

Til gengæld for en koncessionsafgift i det digitale net, skal kommercielle kanaler så kunne sende reklamebreaks. Det gør TV3, 3+ og TvDanmark1 allerede, fordi de sender fra England. Uden breaks vil de næppe deltage i det digitale net. Den konservative medieordfører Brian Mikkelsen mener, at digitaliseringen har mere brug for de kommercielle kanaler end omvendt. Han tror, de kommercielle kanaler vil kræve betaling for at sikre en succes for det digitale net.

Ministeren siger også, at hun ikke er fremmed overfor en mulig udlicitering af den 4. ledige radiokanal, men fremhæver at intet er afgjort. TV 2 er fortsat med i opløbet.

Læs mere i Mediawatch, der udkommer den 28. Januar.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs