MediaWatch

Minister klar til udlicitering af digital TV net

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen siger i dag til Børsen, at hun nu er parat til at tale om en udlicitering af kanalpladser i en kommende jordbaseret digital platform, for at få alle kanaler med i platformen og undgå en fiasko, som den man fik i Sverige.

Til gengæld for en koncessionsafgift i det digitale net, skal kommercielle kanaler så kunne sende reklamebreaks. Det gør TV3, 3+ og TvDanmark1 allerede, fordi de sender fra England. Uden breaks vil de næppe deltage i det digitale net. Den konservative medieordfører Brian Mikkelsen mener, at digitaliseringen har mere brug for de kommercielle kanaler end omvendt. Han tror, de kommercielle kanaler vil kræve betaling for at sikre en succes for det digitale net.

Ministeren siger også, at hun ikke er fremmed overfor en mulig udlicitering af den 4. ledige radiokanal, men fremhæver at intet er afgjort. TV 2 er fortsat med i opløbet.

Læs mere i Mediawatch, der udkommer den 28. Januar.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs