MediaWatch

Time Warner merger med EMI

Oplysningen om den nye merger kommer kun få uger efter at Time Warner fusionerede med Internet-giganten America Online. I en tid hvor de store pladeselskaber har udtrykt planer om at gå over til at udgive plader over Internettet, har det været oplagt for Time Warner at skabe et internationalt sammenhængende portefølje af kunstnere.

Time Warners portefølje består hovedsageligt af verdenskendte amerikanske kunstnere, hvor EMI har aftaler med en lang række af engelske kunstnere. Sammen får de to pladeselskaber adgang til millioner af Internet-brugere via AOL.

Handlens samlede værdi udgør ifølge CNN 20 milliarder dollars, som afvikles ved at Time Warner betaler et kontantbeløb på 1,65 dollars per aktie til EMI’s ejere, som så beholder de eksisterende aktier. EMI fortsætter med at være et selvstændigt selskab noteret på børsen i London.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs