MediaWatch

Time Warner merger med EMI

Oplysningen om den nye merger kommer kun få uger efter at Time Warner fusionerede med Internet-giganten America Online. I en tid hvor de store pladeselskaber har udtrykt planer om at gå over til at udgive plader over Internettet, har det været oplagt for Time Warner at skabe et internationalt sammenhængende portefølje af kunstnere.

Time Warners portefølje består hovedsageligt af verdenskendte amerikanske kunstnere, hvor EMI har aftaler med en lang række af engelske kunstnere. Sammen får de to pladeselskaber adgang til millioner af Internet-brugere via AOL.

Handlens samlede værdi udgør ifølge CNN 20 milliarder dollars, som afvikles ved at Time Warner betaler et kontantbeløb på 1,65 dollars per aktie til EMI’s ejere, som så beholder de eksisterende aktier. EMI fortsætter med at være et selvstændigt selskab noteret på børsen i London.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs