MediaWatch

Time Warner merger med EMI

Oplysningen om den nye merger kommer kun få uger efter at Time Warner fusionerede med Internet-giganten America Online. I en tid hvor de store pladeselskaber har udtrykt planer om at gå over til at udgive plader over Internettet, har det været oplagt for Time Warner at skabe et internationalt sammenhængende portefølje af kunstnere.

Time Warners portefølje består hovedsageligt af verdenskendte amerikanske kunstnere, hvor EMI har aftaler med en lang række af engelske kunstnere. Sammen får de to pladeselskaber adgang til millioner af Internet-brugere via AOL.

Handlens samlede værdi udgør ifølge CNN 20 milliarder dollars, som afvikles ved at Time Warner betaler et kontantbeløb på 1,65 dollars per aktie til EMI’s ejere, som så beholder de eksisterende aktier. EMI fortsætter med at være et selvstændigt selskab noteret på børsen i London.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs