MediaWatch

Mindre risiko ved Internet-betalinger i Danmark

Forbrugernes tillid til betaling med kreditkort over Internettet har lidt et alvorligt knæk, efter at det i går blev afsløret, at en hacker havde brudt ind i Internet-butikken CD Universe og stjålet fortrolige oplysninger om kundernes kreditkort.

I det pågældende tilfælde var der tale om en amerikansk Internet-butik, og der er dog ikke den samme risiko for at det vil kunne ske for en dansk Internet-butik. Tyveriet blev muliggjort af, CD Universe havde opbevaret kreditkortoplysningerne sammen med kundernes brugerprofil, så kunderne ikke behøvede at taste kreditkortnummeret ind, hver gang de handlede.

Marketingchef Lene Mogensen fra firmaet Architrade oplyser overfor Jyllands Posten, at de danske kunder kan føle sig forholdsvis trygge ved at handle i danske Internet-butikker. Architrade leverer betalingssystemer til en stor del af de danske Internet-butikker.

Ifølge Lene Mogensen efterser Pengeinstitutternes BetalingsSystemer (PBS) først de nye Internetbutikker inden de udsteder en licens til at handle med kreditkort på Internettet.

Direktøren for Foreningen af Dansk Internethandel, Gert Birnbacher, kalder sagen for begynderfejl, som det er nødvendigt at betale for under opbyggelsen af et nyt system som handel og betaling over Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs