MediaWatch

Kreditkortoplysninger stjålet fra database

Det drejer sig om fortrolige oplysninger om 350.000 kreditkort, som hackeren, der kalder sig Maxus, har stjålet fra CD Universe’s database. Sagen er kommet frem efter at Internetbutikken angiveligt har meldt sagen til politiet, fordi hackeren har forsøgt at presse CD Universe til at betale 100.000 dollars mod ikke at offentliggøre oplysningerne på Internettet.

En del af de stjålne oplysninger vedrører danske kreditkort-holdere, og Pengeinsstitutternes Betalings Service (PBS) har derfor skrevet rundt til de pågældende kunder og tilbudt dem en ombytning af deres betalingskort, oplyser Jyllands Posten.

Sagen repræsenterer et væsentlig tilbageskridt for opbygning af kundernes tillid til at handle og betale over Internettet, ikke mindst fordi der er i det pågældende tilfælde tale om tyveri af følsomme kundeoplysninger fra en af verdens største og velanskrevne amerikanske Internetbutikker.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs