MediaWatch

Kreditkortoplysninger stjålet fra database

Det drejer sig om fortrolige oplysninger om 350.000 kreditkort, som hackeren, der kalder sig Maxus, har stjålet fra CD Universe’s database. Sagen er kommet frem efter at Internetbutikken angiveligt har meldt sagen til politiet, fordi hackeren har forsøgt at presse CD Universe til at betale 100.000 dollars mod ikke at offentliggøre oplysningerne på Internettet.

En del af de stjålne oplysninger vedrører danske kreditkort-holdere, og Pengeinsstitutternes Betalings Service (PBS) har derfor skrevet rundt til de pågældende kunder og tilbudt dem en ombytning af deres betalingskort, oplyser Jyllands Posten.

Sagen repræsenterer et væsentlig tilbageskridt for opbygning af kundernes tillid til at handle og betale over Internettet, ikke mindst fordi der er i det pågældende tilfælde tale om tyveri af følsomme kundeoplysninger fra en af verdens største og velanskrevne amerikanske Internetbutikker.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs