MediaWatch

SF vil have Microsoft’s monopol brudt

Ifølge SF har det offentlige mulighed for at bidrage til at bryde Microsoft’s de facto monopol på styresystemer og software, ved at gå foran og implementere en anden gratis og åben standard for eksempel baseret på styresystemet Linux.

Det mener SF vil gavne konkurrencen og den underskov af små og mellemstore danske og europæiske software-virksomheder, som vil få lettere ved at udvikle produkter til styresystemet.

Inspirationen til forslaget har SF fundet i en ny lov, som netop er blevet vedtaget i Frankrig, hvor de franske myndigheder forpligtes til at senest i januar 2002 at anvende gratis og Open Source software.

SF’s forslag repræsenterer et at de muligheder, som de offentlige myndigheder har for at bryde Microsoft's de facto monopol på styresystemer. En anden mulighed er, at konkurrencemyndighederne i EU griber ind, og kører en sag tilsvarende den, der i øjeblikket er i gang i USA.

På den anden side vil SF's forslag, såfremt den realiseres på europæisk plan, netop umuliggøre en eventuel europæisk monopolsag mod Microsoft tilsvarende den amerikanske, da forslaget jo netop demonstrerer, at der findes et reelt alternativ til Microsoft’s styresystem.

Endelig kan myndighederne fremme konkurrencen på markedet for styresystemer, ved direkte at støtte de alternative producenter i at udvikle konkurrerende produkter til Microsoft's.

Læs også pressemeddelelsen fra SF.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs