MediaWatch

SF vil have Microsoft’s monopol brudt

Ifølge SF har det offentlige mulighed for at bidrage til at bryde Microsoft’s de facto monopol på styresystemer og software, ved at gå foran og implementere en anden gratis og åben standard for eksempel baseret på styresystemet Linux.

Det mener SF vil gavne konkurrencen og den underskov af små og mellemstore danske og europæiske software-virksomheder, som vil få lettere ved at udvikle produkter til styresystemet.

Inspirationen til forslaget har SF fundet i en ny lov, som netop er blevet vedtaget i Frankrig, hvor de franske myndigheder forpligtes til at senest i januar 2002 at anvende gratis og Open Source software.

SF’s forslag repræsenterer et at de muligheder, som de offentlige myndigheder har for at bryde Microsoft's de facto monopol på styresystemer. En anden mulighed er, at konkurrencemyndighederne i EU griber ind, og kører en sag tilsvarende den, der i øjeblikket er i gang i USA.

På den anden side vil SF's forslag, såfremt den realiseres på europæisk plan, netop umuliggøre en eventuel europæisk monopolsag mod Microsoft tilsvarende den amerikanske, da forslaget jo netop demonstrerer, at der findes et reelt alternativ til Microsoft’s styresystem.

Endelig kan myndighederne fremme konkurrencen på markedet for styresystemer, ved direkte at støtte de alternative producenter i at udvikle konkurrerende produkter til Microsoft's.

Læs også pressemeddelelsen fra SF.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs