MediaWatch

Navnepirateri forbudt

FN-organet World Intellectual Property Organization (WIPO) har netop afgjort en sag om domænenavne, hvor fribryderorganisationen World Wrestling Federation havde indstævnet amerikaneren Michael Bosman for uretsmæssigt at have registreret domænenavnet www.worldwrestlingfederation.com.

Michael Bosman havde forsøgt at videresælge navnet, som han havde registreret, til organisationen for 1000 dollars. Bosman havde selv kun givet 100 dollars for registreringen.

WIPO fandt at Bosman ikke havde ret til at registrere domænenavnet, fordi han ikke havde ”legitime interesser” heri, og fordi navnet heller ikke på anden måde kunne relateres til ham eller hans familie.

Bosman blev dømt til at aflevere navnet til World Wrestling Federation, og hvis han ikke gjorde det frivilligt, skulle den, der havde ladet ham registrere domænenavnet, fratage ham det og overdrage det til fribryderogranisationen til sædvanlig takst, skriver Jyllands Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs