MediaWatch

Navnepirateri forbudt

FN-organet World Intellectual Property Organization (WIPO) har netop afgjort en sag om domænenavne, hvor fribryderorganisationen World Wrestling Federation havde indstævnet amerikaneren Michael Bosman for uretsmæssigt at have registreret domænenavnet www.worldwrestlingfederation.com.

Michael Bosman havde forsøgt at videresælge navnet, som han havde registreret, til organisationen for 1000 dollars. Bosman havde selv kun givet 100 dollars for registreringen.

WIPO fandt at Bosman ikke havde ret til at registrere domænenavnet, fordi han ikke havde ”legitime interesser” heri, og fordi navnet heller ikke på anden måde kunne relateres til ham eller hans familie.

Bosman blev dømt til at aflevere navnet til World Wrestling Federation, og hvis han ikke gjorde det frivilligt, skulle den, der havde ladet ham registrere domænenavnet, fratage ham det og overdrage det til fribryderogranisationen til sædvanlig takst, skriver Jyllands Posten.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs