MediaWatch

Flere mobillicenser lavere priser

Når Telestyrelsen i løbet af året uddeler de nye GSM-licenser, vil man blandt ansøgerne lægge vægt på, om de kan tilbyde mobiltelefoni til en lav pris, udtaler Teledirektør Jørgen Abild Andersen fra Telestyrelsen overfor Jyllands Posten.

I dag er der for lidt konkurrence på mobiltelefoni, hvor kun Tele Danmark og Sonofon har et landsdækkende net, og derfor er priserne for høje. Men det vil ændre sig, hvis der kommer flere udbydere til.

Telestyrelsen sender de nye licenser i udbud til marts, og om et år bliver det afgjort, hvem der får dem. Blandt de potentielle teleselskaber er franske Mobilix og svenske Telia.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs