MediaWatch

Frekvensrettigheder i udbud

De fire udbudsrunder følger en nogenlunde fast form, som går ud på at Telestyrelsen indleder med udsendelse af det foreløbige udbudsmateriale. Herefter har interesserede en frist på to måneder, til at indsende en interessetilkendegivelse. Én måned senere udsendes det endelige materiale, og herefter er der omkring fire måneder til den endelige ansøgningsfrist, hvorefter tilladelserne udstedes i årets sidste måned.

Første udbud vedrører FWA, som Telestyrelsen udsender den 1. februar. FWA betagner den radiobaserede forbindelse fra abonnement til telenettet. Tilladelsen til FWA forventes at blive udstedt den 1. december.

Næste udbud vedrører GSM/DCS 1800, som Telestyrelsen udsender den 1. april, og omkring et år senere offentliggøres, hvilke mobiltelefonselskaber, der har søgt licenser.

TETRA sendes til udbud den 1. juli , og den løber også over et år. Endelig følger UMTS frekvenserne for tredje generations mobilkommunikationssystemer. De sendes til udbud den 1. oktober, og afsluttes et år senere.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs