MediaWatch

Frekvensrettigheder i udbud

De fire udbudsrunder følger en nogenlunde fast form, som går ud på at Telestyrelsen indleder med udsendelse af det foreløbige udbudsmateriale. Herefter har interesserede en frist på to måneder, til at indsende en interessetilkendegivelse. Én måned senere udsendes det endelige materiale, og herefter er der omkring fire måneder til den endelige ansøgningsfrist, hvorefter tilladelserne udstedes i årets sidste måned.

Første udbud vedrører FWA, som Telestyrelsen udsender den 1. februar. FWA betagner den radiobaserede forbindelse fra abonnement til telenettet. Tilladelsen til FWA forventes at blive udstedt den 1. december.

Næste udbud vedrører GSM/DCS 1800, som Telestyrelsen udsender den 1. april, og omkring et år senere offentliggøres, hvilke mobiltelefonselskaber, der har søgt licenser.

TETRA sendes til udbud den 1. juli , og den løber også over et år. Endelig følger UMTS frekvenserne for tredje generations mobilkommunikationssystemer. De sendes til udbud den 1. oktober, og afsluttes et år senere.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs