MediaWatch

Frekvensrettigheder i udbud

De fire udbudsrunder følger en nogenlunde fast form, som går ud på at Telestyrelsen indleder med udsendelse af det foreløbige udbudsmateriale. Herefter har interesserede en frist på to måneder, til at indsende en interessetilkendegivelse. Én måned senere udsendes det endelige materiale, og herefter er der omkring fire måneder til den endelige ansøgningsfrist, hvorefter tilladelserne udstedes i årets sidste måned.

Første udbud vedrører FWA, som Telestyrelsen udsender den 1. februar. FWA betagner den radiobaserede forbindelse fra abonnement til telenettet. Tilladelsen til FWA forventes at blive udstedt den 1. december.

Næste udbud vedrører GSM/DCS 1800, som Telestyrelsen udsender den 1. april, og omkring et år senere offentliggøres, hvilke mobiltelefonselskaber, der har søgt licenser.

TETRA sendes til udbud den 1. juli , og den løber også over et år. Endelig følger UMTS frekvenserne for tredje generations mobilkommunikationssystemer. De sendes til udbud den 1. oktober, og afsluttes et år senere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs