MediaWatch

Telegiganternes kamp i medierne

Erhvervshistoriens største forsøg på fjendtlig overtagelse har udviklet sig til en annoncekrig mellem de to telegiganter i de tyske aviser. Mannesmann-koncernen’s topledelse opfordrer aktionærerne til at beholde deres aktier, og Vodafone appellerer til aktionærerne om at sælge.

På en stort anlagt pressekonference i går opfordrede Mannesmann-direktøren Klaus Esser endnu engang aktionærerne til at beholde deres aktier, med den begrundelse at Mannesmann-koncernen vil være langt bedst stillet med at stå alene. Esser kalder Vodafone’s tilbud for et forsøg på bondefangeri, skriver Jyllands Posten.

Modsat prøver engelske Vodafone at overbevise de tyske aktionærer om, at Mannesmann ikke vil være i stand til at klare sig alene på det konkurrenceprægede europæiske marked for telekommunikation.

Som noget nyt, peger Esser på muligheden for at træde ind på det amerikanske marked, eventuelt i samarbejde med store tele-udbydere som Wordcon eller Bell Atlantic, og det vil i givet fald forudsætte, at Mannesmann er uafhængig af Vodafone.

Svaret på opgøret mellem de to telegiganter Vodafone AirTouch og Mannesmann får vi den 7. februar, der er den officielle udløbsdato for Vodafones tilbud.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs