MediaWatch

Telegiganternes kamp i medierne

Erhvervshistoriens største forsøg på fjendtlig overtagelse har udviklet sig til en annoncekrig mellem de to telegiganter i de tyske aviser. Mannesmann-koncernen’s topledelse opfordrer aktionærerne til at beholde deres aktier, og Vodafone appellerer til aktionærerne om at sælge.

På en stort anlagt pressekonference i går opfordrede Mannesmann-direktøren Klaus Esser endnu engang aktionærerne til at beholde deres aktier, med den begrundelse at Mannesmann-koncernen vil være langt bedst stillet med at stå alene. Esser kalder Vodafone’s tilbud for et forsøg på bondefangeri, skriver Jyllands Posten.

Modsat prøver engelske Vodafone at overbevise de tyske aktionærer om, at Mannesmann ikke vil være i stand til at klare sig alene på det konkurrenceprægede europæiske marked for telekommunikation.

Som noget nyt, peger Esser på muligheden for at træde ind på det amerikanske marked, eventuelt i samarbejde med store tele-udbydere som Wordcon eller Bell Atlantic, og det vil i givet fald forudsætte, at Mannesmann er uafhængig af Vodafone.

Svaret på opgøret mellem de to telegiganter Vodafone AirTouch og Mannesmann får vi den 7. februar, der er den officielle udløbsdato for Vodafones tilbud.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs