MediaWatch

Megafusion i modvind

Reaktioner fra de amerikanske børser har sået tvivl om gigantfusionen mellem medievirksomheden Time Warner og Internet-udbyderen America Online.

Mere end 20 milliarder dollar er fosset ud af fusionens værdi på bare tre dag, oplyser Berlingske Tidende. Hårdest ramt blev Internetselskabet AOL, hvor kursfaldet var på næsten tyve procent, mens Time Warners aktier slap med at miste ti procent i værdi.

Aktiemarkedets modvilje går på om det gamle traditionsbundne medieselskab og den unge visionære Internet-udbyder nu også kan arbejde sammen. Umiddelbart synes fusionen at være en god idé, med indlysende fordele for begge virksomheder, hvor det vil være muligt at udnytte synergien mellem de to komplementerede forretningsområder i markedsføring og distribution. Specielt AOL’s aktionærer frygter, at Time Warner vil blive en klods om benet på den ekspansive unge on-line virksomhed.

I værste fald kan urolighederne føre til at fusionen alligevel ikke bliver til noget, hvis aktionærerne stemmer imod. Den vil så lide samme skæbne som fusionen mellem Lycos og USA Networks, der røg på gulvet efter aktionærhøringen.

Meningen med at slå Time Warner og AOL sammen var blandt andet, at man så kunne konkurrere mod softwaregiganten Microsoft, men paradoksalt nok har fusionen indtil videre været en fordel for Gates. Microsoft bruger nemlig fusionen til af forsvare sig med, i den monopolretsag, som de amerikanske myndigheder har anlagt mod softwaregiganten. (Se også artiklen om monopolsagen mod Microsoft i iNetWatch nummer 10).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs